KOKTAJL TRUSKAWKOWO - ŚMIETANKOWY
Składniki:
• 220 g truskawek mrożonych
• 50 ml śmietanki kremówki
• 3 łyżki cukru pudru
• 1 łyżka likieru kokosowego
• 3-4 łyżki gorącej wody
ilość porcji: 1
Sposób przyrządzania:
Śmietankę dobrze schłodź, ubij na sztywno, a następnie wymieszaj z likierem kokosowym. Mrożone truskawki zmiksuj z cukrem i wodą na gęstą masę. Na dno kieliszka wlej trochę masy z truskawek, potem nałóż (najlepiej łyżką) warstwę śmietanki, na to kolejną warstwę truskawek. Na środek nałóż dużą łyżkę śmietanki i drugim końcem łyżki zamieszaj tworząc spiralę. Następnie na środek nałóż 1 łyżkę musu truskawkowego i wykonaj serce. Podawaj od razu z dekoracją z truskawek i mięty.